Adventi zsák 2.

Adventi zsák 2.
Mikuláscsizma

…Mikuláscsizma…

Az adventi zsákos alkotásainkat pár napos késés miatt csúszással mutatom be. Első gondolatom szerint sorba, de most mégis kivételt teszek és az első zsák után ugrok a negyedikre. Ugyanis ez az alkotás később értelmét veszti, de most még van idő elkészíteni estig.

A zsákunk tartalma piros karton, üdítős doboz , dekortapasz és vatelin, melyből csizmát készítünk. Ezt fogják a gyerekek 5. –én este kitenni az ablakba, hogy éjszaka a Télapó a kéményen leereszkedve ajándékot tegyen bele Nekik.

alapanyagok

…alapanyagok…

A piros kartonból kivágunk 2 db csizmaformát, melynek magassága megegyezik az üdítős dobozunk magasságával, a csizma felső része pedig a doboz szélességével.

A doboz mélysége + 2 cm –es csíkokat vágunk a kartonból, melynek széleit 1-1 cm-nél behajtogatunk. Ebből a szélességű csíkból 2 db-ot vágunk, ahol az egyik hossza a doboz magasságával egyezik meg, a másik pedig egy hosszabb darab.

kivágott formák

…kivágott formák…

A hosszabb csík behajtogatott részét háromszög alakba bevágdossuk, hogy amikor ívben ragasztjuk a csizma orránál, akkor könnyen hajlítható legyen.

bevágdosott csík

…bevágdosott csík…

Elsőként a doboz rövidebbik oldalát borítjuk be a rövidebbik csíkkal.

oldalborítás

…a doboz oldalának beborítása…

Majd az egyik csizmaforma következik. A felragasztáshoz kétoldalú ragasztót használtam, gyors és nagyon kényelmes. Jöhet a hosszú csíkunk, melyet a csizma orrának ívéhez igazítunk. A képen jól látszik, hogy a hosszú csík nem volt elég hosszú, de a végén kiderült, hogy ez még jó is, mert az íves ragasztásnál jó, hogy alulról is be lehet nyúlni és igazgatni rajta.

ragasztás

…ragasztás…

Az utolsó, vagyis a negyedik oldallal beborítottuk a dobozt és ezzel elkészült a csizmánk. Díszítésre vár.

a csizma

…a csizma…

A felső részt beragasztózzuk – itt már folyékony ragasztót használtam- és odaillesztjük a vatelint.

a csizma díszítése

…a csizma díszítése…

A csizma széleit tovább díszítettük dekortapasszal. Így lett a csizmánk egyszerű és nagyszerű.

kész mikuláscsizmák

…a kész mikuláscsizmák…

Szerintem a Télapó el fog ájulni a gyönyörtől, annyira tetszeni fog neki és még azt is elfelejti, hogy a gyerekek nem mindig viselkedtek úgy, ahogy az elvárható lett volna. Izgalmába lehet, hogy még a virgácsot ki is hagyja :).

Estig még van idő, gyerünk lássatok neki!

Jó alkotást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.