Életre kelt fogkrémes tubusok

Életre kelt fogkrémes tubusok

…tubusgyöngyök…

Manapság nagyon sokat beszélünk az újrahasznosításról. Személy szerint nagyon fontosnak tartom, hogy ne pazaroljunk, szelektíven gyűjtsünk, és azokat az anyagokat, amik jó állapotban vannak, illetve beindítják fantáziánkat, próbáljuk meg újra felhasználni.

Alkalmanként sok ötletet fogunk olvasóinknak bemutatni – kézenfekvőt és meghökkentőt egyaránt – most kezdjük is meg a sort a fogkrémes tubus adta lehetőségekkel!

Kezdeném azzal, hogy vajon tudjátok-e, mennyi fogkrémet dobunk ki hétről hétre, csak abból adódóan, hogy nem nyomjuk ki teljesen a fogkrémet a tubusból? Akár 10 nappal is meghosszabbíthatjuk a használatot egy kis odafigyeléssel.

A világhálót böngészve rájöttem, mennyi “kinyomási lehetőség” áll már rendelkezésünkre, amelyeken el is csodálkoztam, íme:

1) ezen a szájon át kell húzni a tubust, és így biztosak lehetünk benne, hogy minimális fogkrémet dobunk a kukába:

…száj alakú fogkrém-kinyomó…

2) ezek a kis állatfejek is hasonlóan működnek:

…vicces megoldások…

3) kapható olyan fogkefe is (de ezt igazán meg tudjuk magunk is oldani), amelyen vékony rés van:

…fogkefe mindenkinél akad otthon…

4) a fodrászomnál láttam a következő eszközt, amikor a hajfestéket nyomta ki az edénykébe, de természetesen bármilyen tubusra alkalmazható:

…csak nehogy az ujjad is alákerüljön!…

5) ez pedig nagyon jól néz ki, de talán nem annyira praktikus…:

…a szép megoldások egyike…

Nohát fentieket leginkább érdekességként mutattam be, de ha nem szeretnénk pénzt költeni, akkor használhatunk kisebb sodrófát, rudat, vagy akár egy ceruzát is a tubus laposra passzírozására.

Véleményem szerint azonban a végső megoldás, ami mindent megold: az olló. Vágjuk bátran szét a tubust, pár napra elegendő fogkrém még biztosan lapul benne! 🙂

Na és most jöjjenek a megígért felhasználási lehetőségek!

1) Apróka, zárható pénztartót készíthetünk belőle, ha jól kimossuk és megfelelően hajtogatjuk a tubust. A részletesebb leírást a képre kattintva érhetitek el.

…kevés pénzűeknek ajánlom…

2) Vastagabb, erősebb anyagának köszönhetően díszítésre használhatjuk, ha formakiszúróval kilyuggatjuk. A kis mintákat felragaszthatjuk képkeretre, dobozra; illetve tűvel vagy kisebb lyukasztóval kilyukasztva flitterként vagy gombként fel is varrható a díszítendő tárgyra.

…picinyke díszek…

3) Ékszereket, és kisebb-nagyobb díszeket is készíthetünk a tubusokból:

…nem is hinnénk, hogy miből készült…

…scrapbookba vagy képkeret díszítésére…

4) Kedvenceim az alábbi gyöngyök, melyeket készítője nagy türelemmel tekergetett-csavargatott. Ezek részletes leírása a képre kattintva megtekinthető, érdemes mindenkinek megpróbálkozni a tekergetéssel. 🙂 Azonban ez a technika leginkább fémből készült tubusokra alkalmazható, a műanyag nem tartja annyira a formáját.

Szükségünk van pálcikára, melyre felcsavarjuk a háromszög alakúra vágott lapkát; jól fedő akril- vagy zománcfestékre; domborfestékre és/vagy -porra, és az eredmény önmagáért beszél.

…változatos színek és formák…

5) Hasonló feltekert rudacskák szükségeltetnek a következő karácsonyfa díszekhez is, melyeket hungarocell-gömbökre kell felragasztanunk szépen sorban. Különböző színű tubusok használata esetén nem is kell befestenünk.

…milyen kreativitást hoz elő egy pályázat…

6) A végére pedig három extrém felhasználási módot hagytam: egy ruhadarabot, melyet azért őszintén megmondva nemigen hordanék…, egy kiegészítőt, mely igazán egyedi és különleges, de rengeteg türelem és nagyon sok drót kell az elkészítéséhez; illetve egy gyönyörű csillárkompozíciót, melyről nem is gondolnánk, hogy fogkrémes tubusokból készült!

…Te felvennéd?…

…mesteri mű…

…az igazi kreativitás…

Ha kedvet kaptatok az alkotáshoz, hajrá, vágjatok bele!

Az elkészült tárgyakról várjuk a fényképeket!

szeszter

2 hozzászólás »

  • Hi, Alison, my favourite was that toothpaste tube hat, it is amazing!
   I hope you understand the post, if not, I have to tell you at least the translation of the image-title: “Masterpiece”!
   The junk-jewellery is also a nice job!

   Thanks: Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.