Karácsonyi desszert asztaldíszbe rejtve

Karácsonyi desszert asztaldíszbe rejtve
Sírdísz fakérgen

…karácsonyi asztaldísz…

Hobby boltokban járva gyakran szemezgettem mintás kartonokkal, különösen egy tégla és tetőcserép mintással. Fejben el is képzeltem belőle egy kis házikót, de sokáig csak ott is maradt.

Míg nem, egyik alkalommal megpillantottam egy papírmasé házikót. Nem volt kérdés, hogy most jött el az idő. Tehát megvásároltam a házikót és hozzá a kartonokat. Persze azonnal nem dolgoztam fel, mert szerettem volna, hogy legyen valamilyen jó helye, valamilyen funkciója.

Egy online újságban való megjelenés kapcsán jött azaz ötletem, hogy ezt a kis házikót belecsempésszem egy karácsonyi asztaldíszbe. Mivel ez a házikó egy doboz is egyben, ezért az asztaldíszben betöltheti a karácsonyi desszert kínáló szerepét is. Így előkelő helyre kerülhet, illetve különlegesség teheti az asztaldíszt.

.

Hozzávalók:

  • papírmasé házikó ( merészebbek kartonból is elkészíthetik)
  • tégla- és cserépmintás karton
  • hópaszta

Segédeszközök:

  • kétoldalú ragasztó
  • spatula vagy fogpiszkáló
  • olló
alapanyagok

…alapanyagok…

Mivel ezek a kartonok két oldalúak és elérő színűek, ezért először megtervezzük melyik téglamintát szeretnénk használni és ahhoz melyik színű tetőcserép illik. Én a barna téglamintát választottam a ház alsó részére, felülre pedig faburkolat, piros tetővel. Megmérjük, hogy mekkora darabokat kell kivágnunk az egyes kartonokból, majd ezeket kétoldalú ragasztóval a papírmasé házikóra ragasztjuk.

A faburkolatot úgy terveztem, hogy kézzel festem meg, faburkolatú karton hiányában. Az eredmény nem tetszett. Bosszankodtam mit csináljak, hogy csináljam. Még szerencse, hogy épp itthon volt egy kreatív férj, aki rögtön kitalálta a tuttit. Még pedig Google barátunkat hívta segítségül. A képkeresőben olyan házakat keresett, ahol faburkolatú homlokzatok voltak. Paintben kivágta, megszerkesztette a kívánt méretbe, majd kinyomtattuk és a kisházra ragasztottuk. Így jártunk el az ajtóval is. Az eredmény tökéletes lett.

Alkotás kezdete

…a ház burkolása…

A teljes papírmasé ház beburkolása után, szerettem volna kicsit téliessé tenni a házikót, amihez hópasztát használtam. Fogpiszkáló segítségével felhordtam kis hókupacokat a tetőcserépre, az ajtóra, ablakokra.

hópasztázás

…hópasztázás…

Ezzel elkészült a házikónk külseje.

A doboz belsejét külön nem díszítettem, csak selyempapírral béleltem ki és úgy helyeztem bele a saját készítésű desszertet.

desszert kínáló

…a házikó, mint desszert kínáló…

A házikónak az asztaldíszbe való behelyezését megtekintheted az Anyazin a magazin decemberi számában. Kattints a képre:

Anyazin a magazin II. szám

Az Anyazin a magazin decemberi számát pdf formátumban itt tudod letölteni.

Békés, alkotásban gazdag karácsonyi ünnepeket kívánok!

Betti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.