Magképek

Magképek

magkép

Ezt a díszítési módot azoknak ajánlom, akik szeretik a természetet, illetve a természetes anyagokat. Lakásunk dísze lehet, illetve ajándékként is adhatjuk ezeket a szép, meleghatású kis képeket.

A következő módon készítettem: összegyűjtöttem mindenféle termést, magot, mint például: citrommag, szilvamag, pisztácia héja, sárga- és görögdinnye magja, almamagok, datolyamag, szárított pirospaprika. Vágtam vékony narancsszeleteket is, ezeket kiszárítottam.

Ezeken kívül természetesen egyéb, a háztartásban előforduló terméseket, magokat is fel lehet használni mindenkinek saját ízlése szerint.

A kis képkereteket lefestettem, kivettem belőle az üveget, és erős kartonpapírt használtam hátlapnak. A hátteret vékonyabb színes kartonlapokból szabtam. Itt érdemes előre elgondolni, milyen háttér illik majd a mintánkhoz, emelhetjük vele a látványt. A kartonlapra ragasztópisztollyal rögzítettem egyesével – előre megtervezett alakzatban – a kis magokat, terméseket. Az alma-, illetve dinnyemagokból sokféle alakzatot ki tudunk rakni, azonban apró méretük miatt nehéz velük dolgozni. Egy hosszú csipesz megkönnyítheti munkánkat.

Ezeket a képkereteket aztán bármilyen alakzatban egymás mellé-alá-fölé lehet fűzni, és így dekorálni az üres falfelületeket.

Képhármas

Jó munkát kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.