7 +1 tipp arra, hogy mit tégy az adventi zsákocskákba

7 +1 tipp arra, hogy mit tégy az adventi zsákocskákba
Mi legyen az adventi zsákban?

…Mi legyen az adventi zsákban…

Hamarosan itt az advent időszaka, ideje arra gondolni mit is rejtenek majd a kis adventi zsákocskák.

Lehet, hogy már tavaly megfogadtad, hogy az idén nem csokikkal és cukrokkal tömöd meg az adventi zsebeket, de úgy érzed kifutsz az időből és nincs semmi jó ötleted?

Néhány tipp arra, mit tégy az adventi zsákocskákban úgy, hogy közben hasznos időt tölts gyerekkeddel és jobban élvezze, mint az édességet:

1. A gyerekek nagyon szeretnek színezni, főleg ha a kedvenc mesefigurájuk is szerepel a rajzon. Keress az ünnepekkel kapcsolatos olyan képeket a neten, ahol a kedvencek szerepelnek. A google a barátunk, írd be a böngésződ képkeresőjébe a gyerek kedvencét és a karácsony, télapó stb. és színező szót. Ha ezt angolul teszed, több kép közül választhatod ki a neked tetszőt. (pl: Dora + christmas + coloring)

2. Tegyél a zsákba az ünneppel kapcsolatos kedves mesét, verset, találós kérdéseket, amiket együtt el tudtok olvasni, meg tudtok fejteni.

3. Ha szeret a gyereked kézimunkázni készíts neki egy kockás papírra az ünnepekkel kapcsolatos egyszerű mintákat pl.: hópehely, csillagok, fenyőfa…

4. Vegyél a gyereknek gyöngyöket és fűzzetek karácsonyfadíszeket drótra.

5. Csináljatok ablakképeket színes kartonból vagy fessetek üvegmatrica festékkel. A neten keress hozzá egyszerű mintákat. Ha kicsi a gyereked vágd ki a formákat és a gyereknek csak össze kell ragasztani. Egyszerű formákat innen is tudsz letölteni.

6. A gyerekek imádnak gyurmázni, készíts nekik házilag jó minőségű gyurmát.

„Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1/4 csésze só, 2 tk borkősav, 1 tk étolaj, kb. 1/2 csésze langyos víz, ételszínezék
A lisztet, sót, borkősavat elegyítjük, hozzáöntjük víz nagy részét és az olajat, és gyúrni kezdjük. Közben lassanként adagoljuk hozzá a vizet, míg el nem érjük azt az állagot, amit szeretnénk. (Az egyes lisztek vízfelvevő képessége különböző lehet, ezért nem tudok pontos vízmennyiséget megadni.)
A színezéket belerakhatjuk már a vízbe is, de utólag is hozzágyúrhatjuk.
A gyurma lezárt műanyag dobozban tárolható. Ha kicsit megkeményedik, vizes kézzel felfrissíthető.” Forrás

7. készíts a gyereknek társasjátékot, amivel együtt tudtok játszani. Nem kell nagy dologra gondolni. Egy egyenes pálya, ahol néhány mezőn szerepel valamilyen karácsonyi szimbólum. Aki erre a mezőre lép, húz egy kártyát, amin a gyerek életkorának megfelelő kérdések szerepelnek. Ha jó a válasz dobhat újra.

+ 1 Ha az ajándékok nem férnek bele a zsákocskákba, nincs semmi gond, ez egy jó ötlettel könnyen megoldható és biztos nyerő lesz bármilyen korú gyerkőcnél. Rejtsd el az ajándékokat a lakás különböző pontjára, majd készíts róla térképet és ezt helyezd a zsákocskába. Ha kisebb a gyereked, akkor használj a térkép helyett szimbólikus képeket, hogy könnyen megtalálja a gyerkőc az ajándékot.

Most pedig fogod a fejed, hogy vajon hogyan tudod ezt kivitelezni december 1.-ig? Nyugi, nem kell előre elkészítened mindent, menet közben is megteheted, amikor van egy kis időd. Sőt ha 1-jétől minden nap benézel ide, akkor a mi adventi naptárukban is találhatsz valami használhatót.

Kellemes időtöltést és jó alkotást az advent időszakára!

Egy hozzászólás »

  1. Pingback: Adventi zsák 1. | Kreatívkupon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.