A Víz és a Föld világnapja

A Víz és a Föld világnapja
Lánchíd kivilágítva

…a Lánchíd díszkivilágítását is lekapcsolják egy órára…

Ma, azaz 2013. március 22-én van a Víz világnapja.

Te mit teszel meg a kevesebb vízfogyasztás érdekében?

Ne folyóvíznél moss fogat, takarékosan öblítsd a WC-t, ne folyóvíznél mosogass, és lehetőség szerint gyűjtsd az esővizet! Persze mindezt ne csak ma, hanem rendszeresen, életvitel-szerűen, és a gyerekek bevonásával!

2013. március 23-án, azaz holnap, szombaton lesz a Föld világnapja.

Este 20.30-kor egy órára lekapcsoljuk a világítást, kikapcsolunk otthonunkban lehetőleg minden áramfogyasztó berendezést.

Itt a jó kis alkalom, hogy elővegyük a gyertyáinkat, mécsestartóinkat – vagy ha nincs, szombaton még készíthetünk egyet-kettőt -, és meghitt hangulatban beszélgessünk, játsszunk a játékos fények mellett. (pl. árnyjátékot :))

Csipkés mécsestartó

…varázsoljunk barátságos hangulatot…

Budapesten a WestEnd Milliennium Tetőkertjében lesz a “hivatalos” lekapcsolás: a díszkivilágítás megszűnik a Budai Várban, a Citadellán és a Lánchídon.

Magyarországon nagyon sok település jelezte a csatlakozási szándékát, önkormányzati szinten.

A teljesség igénye nélkül: Alsóörs, Cegléd, Csesznek, Dunaszerdahely, Eger, Kaposvár, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Ostoros, Pázmánd, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg, és még nagyon sokan, gratulálunk!

Magánemberként is lehet regisztrálni a foldoraja.hu webldalon – de természetesen nem a regisztráció, hanem a valódi lekapcsolás a fontos!

Ezen a weboldalon lehet megtalálni az esemény “fényének” (ééérted? :)) emelésére szervezett programokat, melyeket itt megosztok Veletek én is:

Programok:

  • 19:00 A Tetőkert megnyitása – a látogatók haza is vihetnek egy-egy újraöntött WWF-gyertyát emlékbe.
  • 19:30-20:15 Tóth Vera koncert.
  • 20:15-20:30 Ünnepi köszöntő Erőss Zsolt, Tóth Vera, Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó, Szalóki Ági és további hírességek kíséretében.
  • 20:30 Közös lekapcsolás a színpadról: óriás kivetítőn lehet nézni, ahogyan a Budai Vár, a Lánchíd és a Citadella díszkivilágítása kialszik.
  • 20:31 Az Ország Legnagyobb Gyertyájának (5 méteres viaszóriás) meggyújtása Erőss Zsolt hegymászó segítségével, majd a WWF-es gyertyák közös meggyújtása.
  • 20:35-től Gyertyafényes buli: biciklis DJ a színpadon, afrikai hangszereken játszó dobosok, tűzzsonglőrök.
  • 21:30 Visszakapcsolás – Föld Órája Főváros kihirdetése.

Remélem, sokan érzitek ennek az eseménynek, figyelemfelhívásnak a jelentőségét! Adjátok tovább, terjesszétek!

szeszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.